miercuri, 5 decembrie 2012

Sparkleball - ornamente Craciun

...sau ornament de Craciun...
Adica, in traducere libera, minge care straluceste...
Am gasit-o in cautarile mele dupa cu totul si cu totul altceva...
Interesant, simplu, ieftin deci se poate face cu minim de efort...
Si e altceva... ghirlande si furtunuri(sau furtune) cu becuri, au toti.


Paharele sunt de 160ml dar ideea e ca diferenta dintre diametrul superior si cel inferior sa fie cat mai mare(paharul sa fie cat mai in "V" ), astfel sfera va necesita mai putine pahare. Acestea se gauresc "la fund" cu un burghiu de grosimea becurilor instalatiei pe care o aveti disponibila.
 Paharele(plastic cups) se pun pe masa si se capseaza cu un capsator, unul de altul, pana se obtine un cerc complet. Peste primul rand incepeti sa capsati al doilea rand de pahare urmand inclinatia data de acestea si tot asa pana se inchide prima "palarie"(semisfera).
 ATENTIE, sa va notati cate pahare au intrat pe fiecare rand, ca sa respectati asezarea si pentru a doua semisfera.
 Apoi se ia prima semisfera si incepand cu ultimul pahar pe care l-ati capsat(cel mai din varf) incepeti sa introduceti becurile sau ledurile (eu am urmat randurile circulare de pahare dar se poate in orice ordine). Apoi se continua cu a doua sfera pana ce se introduc toate ledurile.

La final cele doua semisfere se capseaza impreuna si se poate prinde o sarma pentru a putea fi agatata pe terasa sau in balcon. La fel de bine vor arata si ca semisfere, atarnate pe perete ca niste aplice.
Si astfel avem ornamente de Craciun ieftine si unicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu